Kannattaako lihashuoltovasaraa ostaa vai onko se vain ohimenevä muoti-ilmiö ?

Kokemuksia lihashuoltovasarasta ja parhaat käyttövinkit

lihashuolto vasara

Lihashuoltovasara tuntuu olevan nyt muodissa ja aika monelta se saattoi löytyä joululahjapaketista. Minäkin menin sellaisen hankkimaan ja ajattelin vähän kertoa omista kokemuksistani omistettuani sen nyt reilun kuukauden verran.

Olin siis kylässä tuttavaperheen luona ja he olivat ostaneet lihashuoltovasaran jokin aika sitten. Laite näytti mielenkiintoiselta, joten halusin tietenkin heti päästä sitä testaamaan vaikka odotukset eivät kovin korkealla olleetkaan. Olen omistanut monenlaisia hieromalaitteita elämäni varrella ja lähes kaikki ovat alkuinnostuksen jälkeen jääneet kaappeihin pölyttymään. Ystäväpariskunta väitti vasaran olleen aktiivisessa käytössä sen hankkimispäivästä lähtien ja etenkin perheen äiti, joka työskentelee kampaajana seisoen lähes koko päivän, oli kovasti tykästynyt hieromaan sillä rasittuneita jalkojaan. 

Kokeilin vasaraa ja sen toimintoja ja se vaikuttikin yllättävän monipuoliselta. Siinä oli monta eri hieromapäätä ja hieronnan voimakkuutta pystyi säätämään asteittain. Hieronta tuntui tosi hyvältä ja sillä sai hyvin kohdistettua hieronnan tiettyyn kipupisteeseen juuri vasaramallista johtuen. Yksi pää sopi täydellisesti kipeiden penikoideni hieromiseen, jotka aina kipeytyvät juoksusta. Vasara oli kevyt, johdoton ja sen mukana tuli tyylikäs musta säilytyssalkku, jonka sai hyvin piilotettua olohuoneen sisustukseen.  

Olin niin vaikuttunut lihashuolto vasarasta, että päätin hankkia itsellenikin sellaisen. Tai oikeastaan lopullinen ostopäätös syntyi silloin kun meidän työpaikallamme käyvä ammattihierojakin uskoi, että hierontavasara voi olla hyödyllinen.

Olisin halunnut täsmälleen saman hierontavasaran kuin tuttavaperheelläni oli mutta se oli valitettavasti loppuunmyyty, joten jouduin tilamaan sokkona jonkun toisen mallin. Tilasin React merkkisen lihashuoltovasaran, joka ei ole ollut ihan yhtä hyvä kuin ystävieni mutta silti se on meilläkin ollut jatkuvassa käytössä. En olisi uskonut, mutta lapseni (11-13 vuotiaat) innostuivat myös käyttämään lihasvasaraa ja iltaisin saadaan välillä kinastella siitä, kuka saa vasaran ensin käyttöön. Meidän lihashuoltovasarassa akunkesto ei ole paras mahdollinen eli se kestää vain noin tunnin (tai ehkä allekin) joten aina on vaara, että akku hyytyy ennen kuin kaikki ovat sitä päässeet käyttämään.

Lapset keksivät, että vasaralla on hauskaa hieroa jalkapohjia ja se on helppo tehdä myös itse! Tai sitten vuorotellen sohvalla jalat suorana makoillen.  Jalkapohjissa on enemmän hermopäätteitä kuin missään muualla kehossa ja se rentouttaa ihanasti.

Itse olen kärsinyt lähes koko ikäni hampaiden yönarskuttelusta eli bruxismista ja poskilihakseni ovat välillä tosi kipeät. Tämä hierontavasara on oikea löytö poskien hierontaan. Se laittaa kunnolla veren kiertämään poskissa ja rentouttaa niitä. Olen hieronut poskia pallon muotoisella päällä ja kaupanpäälle saa ihanan punaiset posket.

Juoksulenkkien jälkeen hieron usein pakarat ja pohkeet sekä penikkaluiden vieressä olevat lihakset. Ja tenniksen tai keilauksen jälkeen hieron käsivartta eli ns. tenniskyynärpäätä kun käteni rasittuu tietyistä liikeradoista helposti pahan jännetuppitulehduksen jälkeen.

Nyt kun lihasvasara on ollut käytössä meillä jonkin aikaa, on myös negatiivisia puolia on löytynyt.

Meidän lihashuoltovasaran mukana ei tullut mitään säilytyslaatikkoa tai salkkua, joten vasara pyörii olohuoneen nurkissa tai milloin missäkin eikä se ole kovin kaunis sisustuselementti (sen malli muistuttaa pyssyä, jotkut kutsuvatkin sitä hierontapyssyksi).  Lisäksi vasara on aika kovaääninen (en tullut katsoneeksi desibelejä sitä tilatessani) ja välillä telkkaria joutuu laittamaan aika kovalle (anteeksi naapurit) jotta hierottaessa kuulee jotain. Meidän mallimme on myös yllättävän painava ja etenkin lapsilla välillä kädet väsyvät sen pitämisestä.

Jos nyt olisin itse valitsemassa lihashuoltovasaraa, kiinnittäisin huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Lihashuoltovasaran paino – valitse mahdollisimman kevytrunkoinen vasara

  • Akun kesto (vaihtelee tunnista jopa neljään tuntiin)

  • Säilytyslaukku tai laatikko vasaralle ja sen osille
  • Mahd. pieni melutaso

Jos oman lihashuoltovasarani voisi palauttaa, ostaisin ehdottomasti käyttöön uuden paremmilla ominaisuuksilla nyt kun olen viisaampi eli turha ostos se ei missään nimessä mielestäni ole. Lihashuoltovasaroiden vertailu kuitenkin kannattaa tehdä huolella. Erilaisia malleja hierontavasaroista tarjoaa ainakin * Hobbybox.fi.

*Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”